Siirry suoraan sisältöön

Markkinoinnilla potkua yrityksen liiketoimintaan

Break Out! Bisnekseen potkua digitaalisella markkinoinnilla

Break Out! webinaari-iltapäivässä heräteltiin aloittelevaa yrittäjää miettimään oman toiminnan perustaa ja digitaalista markkinointia. Tilaisuus oli NYTi4.0- ja VÄKEVÄ-hankkeiden yhdessä järjestämä verkkotilaisuus, joka kokosi muun muassa toisen asteen oppilaitosten opiskelijoita kuulolle kiinnostavan aiheen pariin.  

Tilaisuuden asiantuntijavieraat toivat erilaisia näkökulmia yrittäjyyden käynnistämiseen ja oman liiketoiminnan markkinoinnin rakentamiseen. Yleisesti he herättelivät pohtimaan aluksi oman toiminnan arvoja ja kestävyyttä, joiden pohjalta kannustettiin tekemään oman näköistä toimintaa. Kun tämä kivijalka on mietittynä, on helpompi lähteä luomaan yrityksen markkinointia ja mietitään digitaalisen markkinoinnin keinoja.  

Markkinointi on polttoainetta yritystoiminnalle ja omille tuotteille. Näin kuvasi mainostoimisto WTF Designin yrittäjä Sanna Paakkonen puheenvuorossaan markkinoinnin tärkeyttä yritystoiminnassa. Hän antoi kuulijoille konkreettisia esimerkkejä helpoista digitaalisen markkinoinnin työkaluista ja esitteli myös eri some-kanavia, niiden käytön eroavaisuuksia ja hyödynnettävyyttä erilaisissa markkinointitoimenpiteissä.

Yhtenä puheenvuorokäyttäjänä oli visuaalisia palveluja tarjoava Skissi Oy:n yrittäjä Virve Arvola. Hän nosti esille ennakoinnin ja suunnitelmallisuuden tärkeyden markkinoinnissa. Arvola antaa konkreettisen vinkin, että markkinoinnille hyvä varata aikaa ja merkata se kalenteriin. Kampanjat myös antavat rytmin markkinoinnille.

Heidi Joensuu toimii yrittäjä Chicret Oy:ssa, joka myy vastuullisia kosmetiikka-, lifestyle- ja muotituotteita kivijalka- ja verkkokaupassaan. Hän kannustaa toteuttamaan digitaalista markkinointia matalalla kynnyksellä: kaikkea ei tarvitse itse osata. Hän esitti myös, että kiinnostavimpia somepäivityksiä asiakkaiden näkökulmasta ovat yrittäjän omilla kasvoilla tehdyt päivitykset ja arkipäivän kuvaukset eri toiminnoista.

Webinaarissa Koulutuskeskus Brahen Henri Rentola nosti esille digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntämistä erilaisissa työtoiminnoissa ja esitteli esimerkkejä eri toimialojen teknologisista ratkaisuista. Lisäksi Brahen kansainvälisyyskoordinaattori Ari Hannus esitteli kestävän kansainvälisyyden näkökulmia ja vaihtoehtoisia mahdollisuuksia lentomatkustamisen rinnalle.

Teksti: Heli Leskelä