Siirry suoraan sisältöön

Kuinka ideasta saadaan myytävä tuote?

Mm tällaisia asioita pohtivat nuoriso- ja yhteisöohjaaja opiskelijat Haapaveden opistolla 1.3.2023 NYTi4.0 -hankkeen järjestämässä yrittäjyysvalmennuksessa.

On ihan hyvä, että alkava yrittäjä lähtee liikkeelle omasta osaamisesta, on sitten kyseessä tuote tai palvelu sanoi nuoria sparraamaan tullut yrittäjyysasiantuntija ja yrittäjä Soila Nyman. Tuotekehitystä tulisi tarkastella asiakkaiden tarpeiden näkökulmasta. Minkä ongelman se ratkaisee tai miksi asiakas ostaisi tuotteen?

Näiden kysymysten saattelemina, opiskelijat suunnittelivat pienryhmissä kuluttajille hyvinvointituotteen. Tuotekehitystyön jälkeen, pohdittiin vielä yrityksen brändin rakentamista ja tuotteiden pakkaussuunnittelua; Mitä pakkauksella halutaan viestiä? Millaisia värejä, typografiaa ja informaatiota niissä käytetään. Opiskelijat ideoivat ja työstivät keskustelun pohjalta etiketin kehittämilleen tuotteilleen.

Työpajan lopuksi keskusteltiin yrityksen markkinoinnista ja sen tärkeydestä yritystoiminnan näkökulmasta, uuden tuotteen saattamisesta markkinoille ja asiakkaiden tietoisuuteen. Nuoret ideoivat ja toteuttivat kehittämiensä tuotteiden lanseeraus kampanjan some-postauksen avulla ja esittelivät toisilleen päivän aikana tehdyt työt.