Siirry suoraan sisältöön

Aloittava yrittäjä ja markkinoinnin tärkeys

Syyskuussa toteutettiin somemarkkinoinnin työpajojen Roadtrip Raahessa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Siikalatvalla. Some haltuun NYT-työpajat toivat yhteen markkinoinnista kiinnostuneita yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia.  

Kolmituntiset työpajat käynnistyivät käytännönläheisillä askelmerkeillä ja aluksi saatiin katsausta markkinoinnin kohdentamisen tärkeydestä yrityksen somemarkkinoinnin starttiin. Asiantuntevia neuvoja ja vinkeillä oli jakamassa WTF Desiginin Sanna Paakkonen.

Innostavassa työpajoissa keskityttiin markkinoinnin perusteiden jälkeen Instagramin ja Facebookin käyttöön yrityksen markkinoinnissa. Yhtenä keskeisenä neuvona oli, että markkinoi niissä somekanavissa, missä myös asiakkaasi on. Kohderyhmän somekäyttäytyminen on hyvä tietää ja tuntea. Lisäksi vinkattiin, että yrittäjän tarina ja elämänläheisyys ovat asiakkaiden kannalta kiinnostavia juttuja. Yrityksen sisällöntuotannon muistisäännöksi saatiinkin ajatus ” yhdestä Dobermannista ja neljästä puudelista ”: Kaiken markkinointisisällön ei kannata olla vain kaupallista sisältöä eli Dobermanneja. Osan sisällöstä olisi hyvä olla tarinallista, vaikkapa yrityksen arkea kuvaavaa ja kulissien taakse kurkistavaa, pehmeämpää sisältöä. Molempia tarvitaan sopivassa suhteessa, yksi mainos ja siihen perään neljä vähän keveämpää postausta.

Keskustelevissa työpajoissa saatiin työvälineitä ja vastauksia kysymyksiin, mitä, kenelle ja miten markkinoin. Markkinointi on keskeinen osa aloittavan yrityksen löydettävyyttä.