Siirry suoraan sisältöön

ARTIKKELIT

Artikkeli 29.9.2023

Aloittava yrittäjä ja markkinoinnin tärkeys

Syyskuussa toteutettiin somemarkkinoinnin työpajojen Roadtrip Raahessa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Siikalatvalla. Some haltuun NYT-työpajat toivat yhteen markkinoinnista kiinnostuneita yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia. 

Lue lisää


Artikkeli 9.3.2023

Kuinka ideasta saadaan myytävä tuote?

Haapaveden Opistolla 1.3.2023 pidetyssä tuotekehitys- ja markkinointityöpajassa opiskelijat pääsivät kokeilemaan ryhmätöiden kautta tuotekehitystyötä, pakkaussuunnittelua ja some-markkinointia. Työpaja oli NYTi4.0-hankkeen järjestämä tilaisuus, jossa oli mukana nuoriso- ja yhteisöohjauksen opiskelijoita.

Lue lisää


Artikkeli 22.2.2023

Kysely Centrian opiskelijoiden kiinnostuksesta yrittäjyyttä kohtaan

Kyselyssä kartoitettiin, kiinnostaako yrittäjyys Centrian opiskelijoita ja millaisiin toteutuksiin he olisivat valmiita osallistumaan. Lisäksi haluttiin tietää, kuinka monia centrialaisia opiskelijoita oli jo valmiiksi yrittäjinä ja miten heitä voitaisiin mahdollisesti tukea.

Kysely toteutettiin yhteistyönä osana Let’s Learn Work (LLW) ja Nuorista tuotannollisia yrittäjiä i4.0:n aikakaudella (NYTi4.0) -hankkeiden toimintaa. 

Lue lisää


Artikkeli 10.11.2022

Tuotteistustyöpaja

Koulutuskeskus Brahessa tuotteistustyöpajassa heräteltiin yrittäjyyttä miettivää ja aloittelevaa yrittäjää pohtimaan liiketoimintansa ydintä. Työpaja oli NYTi4.0-hankkeen järjestämä tilaisuus, jossa oli mukana opiskelijoita luovilta aloilta sekä hius- ja kauneusalalta.

Lue lisää


Artikkeli 14.10.2022

Teknologiatyöpajat animaatio- ja pelialan opiskelijoille

Brahen pelialan opiskelijat tutustuivat Centrian teknologialaboratorion mahdollisuuksiin, erityisesti laserskannaukseen ja VR-teknologiaan.

Lue koko juttu


Artikkeli 27.9.2022

Vievätkö robotit tulevaisuudessa työpaikamme?

Tulevaisuus tässä ja NYT -seminaarissa 14.9.2022 puhututtivat yrittäjyys ja uuden sukupolven robotiikka. Tilaisuus järjestettiin NYTi4.0-hankkeen toimesta Haapaveden opistolla. Tilaisuus kokosi paikalle kiinnostuneita yrittäjiä ja toisen asteen opiskelijoita.

Lue koko juttu


Artikkeli 12.5.2022

Miksi panostaa kestävään kehitykseen?

Suomen osuus maailman päästöistä on promille – Mitä järkeä on panostaa kestävään kehitykseen? Tähän kysymykseen saatiin vastauksia NYTi4.0-, Battery Recycle akkupuisto- ja BR Pilot Plant- hankkeiden järjestämässä kiertotalousseminaarissa 7.4.2022 Ylivieskan Centrialla.

Lue artikkeli


Artikkeli 14.4.2022

Webinaarista potkua yrityksen liiketoimintaan

Break Out! webinaari-iltapäivässä 5.4.2022 heräteltiin aloittelevaa yrittäjää miettimään oman toiminnan perustaa ja digitaalista markkinointia. Tilaisuus oli NYTi4.0- ja VÄKEVÄ-hankkeiden yhdessä järjestämä verkkotilaisuus, joka kokosi muun muassa toisen asteen oppilaitosten opiskelijoita kuulolle kiinnostavan aiheen pariin.

Lue artikkeli


Artikkeli 12.4.2022

JEDUn opiskelijat tutustuivat työn kuormitusta vähentäviin varusteisiin.

Nivalan ja Haapaveden JEDUn opiskelijoille järjestettiin 30.3. ja 31.3. Eksoskeleton-workshopit. Eksoskeletonit ovat ulkoisia tukirankoja, jotka tukevat fyysisesti raskaissa tai muuten ergonomisesti huonoissa tehtävissä.

Lue artikkeli


Artikkeli 24.3.2022

Teknologia taipuu moneksi

Kurkista mitä kaikkea kiinnostavaa Frisbeegolf-urheilija Niko Rättyä löysi soveltaessaan teknologioita frisbeegolfin maailmaan.

Lue artikkeli


Artikkeli 7.12.2021

Räätälöidyt teknologiatyöpajat käynnistyivät

Mitä opittiin maatalousalan teknologiatyöpajassa? Entä mikä kiinnosti Raahen kaupungin IT-pajalaisia?

Lue lyhyet kuulumiset työpajoista


Artikkeli 7.9.2021

Hyvinvointia työelämässä tapahtuma tarjosi näkökulmia työhyvinvointiin

NYTi4.0, MyWay2 ja NIHAK järjestivät Hyvinvointia työelämässä -tapahtuman, joka tarjosi nimensä mukaisesti vinkkejä hyvinvointiin ja motivaatiota tavoitteisiin. 

Lue koko artikkeli


Artikkeli 20.8.2021

Innostava startti syksyyn

Ajatuksia herättävä, innostava ja inspiroiva – muun muassa nämä sanat vilahtivat Back to Work -tapahtuman osallistujien kommenteissa. NYTi4.0 oli yhteistyökumppanina NIHAKin Think Big -hankkeen ja Nivalan Teollisuuskylän järjestämässä Back to Work tapahtumassa.

Lue koko artikkeli


YLE haastattelu 30.4.2021

NYTi4.0 -valmennukseen osallistuvan Juho Valkolan tavoitteena on saada yritys pystyyn vuoden sisällä

Kuva vasemmalla: Päivi Seeskorpi / Yle.

YLE haastatteli NYTi.40 valmennukseen osallistuvaa Juho Valkolaa. Kuuntele Yle Areenasta, millaista tukea Juho hakee valmennuksesta ja mitä hän kertoo yritysideastaan.

Haastattelu Yle Areena


Lehdistötiedote 22.3.2021

Nuorten yrittäjyysvalmennus käynnistyi

Valmennuspäivä aloitettiin teknologiatyöpajalla suoraan Ylivieskan Centria-ammattikorkeakoulun laboratoriosta. Työpajassa nähtiin yleisesittely Centrian robotiikkalaitteistosta sekä tutustuttiin mm. yhteistyörobotiikkaan, robottien etäkäyttöön sekä konenäön ja tekoälyn hyödyntämiseen robotiikassa..

Lue koko tiedote